Официалният вестник на ЕС публикува имената на новите 11 санкционирани във връзка с конфликта в Украйна.

Сред санкционираните са двама руски лекари и лидери на Донецк и Луганск, които са окупирани от сепаратистите. Санкциите включват замразяване на активи и забрана за пътуване в рамките на ЕС.

Общо броят на санкционираните във връзка с кризата в Украйна стана 72 и две компании.

Представяме ви списъка на ЕС със санкционираните:

Роденият през 1972 година в Москва Александр Юрьевич Бородай е т.нар. „министър-председател на Донецката народна република".

Той е отговорен за сепаратистките „правителствени" дейности на т.нар. „правителство на Донецката народна република" (напр. на 8 юли той посочи, че „нашите военни сили провеждат специална операция, насочена срещу украинските „фашисти")", подписал меморандума за разбирателство относно „Съюз Новорусия".

Александр Сергеевич Ходаковский е т.нар. „министър на сигурността на Донецката народна република". Отговорен за сепаратистките дейности по отношение на сигурността на т.нар. „правителство на Донецката народна република".

Александр Александрович Калюсский е т.нар. „де факто заместник министър-председател по социалните въпроси на Донецката народна република". Отговорен за сепаратистките „правителствени" дейности на т.нар. „правителство на Донецката народна република"

Александр Хряков е т.нар. „министър на информацията и средствата за масова комуникация на Донецката народна република". Отговорен за сепаратистките „правителствени" дейности на т.нар. „правителство на Донецката народна република"

Марат Баширов е т.нар. „министър-председател на Съвета на министрите на Луганската народна република", утвърден на 8 юли. Отговорен за сепаратистките „правителствени" дейности на т.нар. „правителство на Луганската народна република".

Васил Никитин е т.нар. „заместник министър-председател на Съвета на министрите на Луганската народна република", (преди това беше т.нар. „министър-председател на Луганската народна република" и бивш говорител на „Югоизточната армия"). Отговорен за сепаратистките „правителствени" дейности на т.нар. „правителство на Луганската народна република".

Алексей Карякин е роден през 1979 година, т.нар. „председател на Върховния съвет на Луганската народна република". Отговорен за сепаратистките „правителствени" дейности на „Върховния съвет", отговорен за отправеното искане към Руската федерация да признае независимостта на Луганската народна република, подписал меморандума за разбирателство относно „Съюз Новорусия".

Юрий Ивакин е т.нар. „министър на вътрешните работи на Луганската народна република". Отговорен за сепаратистките „правителствени" дейности на т.нар. „правителство на Луганската народна република".

Игор Плотницки е т.нар. „министър на отбраната на Луганската народна република". Отговорен за сепаратистките „правителствени" дейности на т.нар. „правителство на Луганската народна република".

Николай Козицин е роден през 1956 година в Донецка област. Той командва Казашките сили. Отговарящ за командването на сепаратистите в Източна Украйна, които водят действия срещу украинските правителствени сили

Олексей Мозговий. Един от лидерите на въоръжените групи в Източна Украйна. Отговарящ за обучението на сепаратистите да водят действия срещу украинските правителствени сили