53-годишен мъж, въоръжен с тесла и нож, е вилнял из Пловдив като е наранил няколко души, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера в 15.45 часа в подлеза на Централна гара на бул."Христо Ботев" непознат мъж с прошарена коса и мръсни дрехи влязъл в златарски магазин, като държал в ръката си тесла.

Без конкретна причина нападателят размахал теслата и се опитал с тъпата част да удари продавача в главата. За щастие не успял да нарани 51-годишния мъж зад щанда.

После избягал в неизвестна посока, като оставил оръжието си в магазина.

Около 16 часа в полицията постъпил нов сигнал, че в магазин на ул."Иван Вазов" нахлул побеснял мъж, който нанесъл удари с нож на 23-годишната продавачка - по ръката и в областта на гръдния кош.
След като се появили хора в магазина, разяреният мъж избягал.

Внезапните му бесни изблици обаче не свършили. Десетина минути след това на на същата улица, минавайки покрай 30-годишен пловдивчанин, агресивният мъж го ударил силно по челото и побягнал.

В 16.15 часа непознатият ударил по главата 19-годишно момиче от Кърджали с торба, пълна с камъни, като се смеел на висок глас.

53-годишният пловдивчанин, който показал видими признаци на психично разстройство, е арестуван и оставен за лечение в Клиниката на Окръжния психиатричен диспансер-Пловдив.