Не съм аз извършителят, заяви пред съда обвиненият за убийството на Борислав Райнов от "Овча купел" Славчо Димитров и допълни, че познава жертвата като добър човек.

Той обаче разполагал със свидетел, който знае кой е истинският убиец на Боби Райнов. Това (свидетелят, б.р.) е момче на 17-18 години и се казва Димитър, обясни Славчо Димитров.

Не съм барал Боби Райнов, заяви още Славчо и допълни, че той лично не знае кой го е ударил, но може да посочи свидетел, който знае кой е извършителят.

Искам да ме подложите на детектор на лъжата, настоя още соченият за убиец на Райнов.

В началото заседанието закъсня, тъй като служебният защитник не бе уведомен за часа и мястото на заседанието.
Прокурор Димитров се обади и на адвокатката на обвиняемия, за да я уведоми, че делото е насрочено.

Припомняме, 29-годишният криминално проявен Димитров, живеещ в София без адресна регистрация, бе задържан на 13 юли.

Той е криминално проявен, има три присъди - две за кражби, една за грабеж, една регистрация за средна телесна повреда и за измама.

Припомняме, след убийството беше задържан друг заподозрян - 30-годишен мъж, който е намушкал по цялото тяло Райнов и после избягал. Аутопсията обаче показа, че причина за смъртта е черепно-мозъчна травма. Поради тази причина арестуваният беше освободен.

След убийството стотици съпричастни с родителите на убития се събраха на протест пред Народното събрание.
Галина Райнова, майка на убитото момче, разказа пред медиите, че синът й е отишъл да помогне на свой приятел, който е бил нападнат от незаконно настанили се в квартала роми.

По думите й когато Боби пристигнал на мястото на инцидента, там вече имало полицейски служители, които обаче останали безучастни в заформилото се меле между 50 роми и 4-ма българи.

Славчо Димитров вече е осъждан, с основно образование и срещу него се водят още досъдебни производства.

Държавното обвинение посочи, че той по лична карта живее на един адрес, а всъщност пребивава на друг, на който не е регистриран.
Това защитата на Славчо Димитров "обори" с обяснението, че обвиняемият не може да се регистрира на адреса, на който живее, тъй като обитава незаконна постройка и общината не му позволява да се регистрира.

Според държавното обвинение на 4 юли тази година обвиняемият умишлено е нанесъл удар с дървен сап в главата на Райнов, коетое причина за черепно-мозъчната травма.

Прокуратурата разполага и с показанията на трима свидетели, според които след удара Райнов паднал на земята, известно време краката му потрепервали, след което повече не помръднал.

За извършеното престъпление се предвижда 10 години затвор.

По всяко вероятност причината за престъплението са хулигански подбуди, посочи прокурор Димитър Димитров.
И двете страни носят отговорност за инцидента, допълни той.

На мястото на инцидента е имало полицаи, но те не са могли да реагират адекватно, според прокурора, защото са се страхували и за собствения си живот.

Прокурор Димитров възнамерява да се съгласи с искането на обвиняемия да бъде подложен на детектор на лъжата и още днес ще разпореди това да стане.

Според защитата на този етап обвинението се базира само на гласни показания на хора, участвали в инцидента. Не е ясно и кой точно е нанесъл фаталният удар.

СГС остави в ареста Славчо Димитров. Според магистратите има достатъчно основания да се счита, че именно той е извършителят на убийството.

По мнение на съдия Петър Гунчев, има опасност обвиняемия да извърши друго престъпление.

С тези мотиви съдията, който не пуска Златко Баретата от ареста, попари надеждите на Славчо Димитров да излезе на свобода.