Братът на севернокорейския лидер Ким Чен Ун - Ким Чен Чул, тази седмица два пъти е присъствал на концерт на Ерик Клептън в Лондон. Къде обаче се намира братът на вожда сега не е ясно, съобщава агенция Yonhap.

34-годишният Ким Чен Чул е известен като голям фен на Клептън. Той е хванат от телевизионни камери на концерт в „Роял Албърт Хол" в Лондон в сряда и четвъртък.

Било планирано в събота да пристигне в Пекин от Москва на път към Пхенян, заявява източник, запознат с пътуването.

Въпреки това името на Чен Чул не било в регистрите за полета от Лондон за Москва, според източника. Той не е забелязан и на летището в Пекин в събота.

Това е първият път, в който Ким Чен Чул е забелязван на публично място, откакто настоящият лидер дойде на власт след смъртта на баща си и последен лидер - Ким Чен Ир в края на 2011 г.

Чен Чул е вторият от тримата известни синове на покойния лидер.

Той и настоящият вожд са родени от третата съпруга на Ким Чен Ир, която през 2004 г. починала от рак на гърдата на 51-годишна възраст. Най-големият син Ким Чен Нам е роден от втората съпруга на Ким Чен Ир - Сон Хие рим.

Най-младият син бе избран за лидер, защото първият син не получи благосклонността на баща си. Той бе хванат с фалшив паспорт, опитвайки се да влезе в Япония, за да посети Дисниленд в Токио през 2001 г. Покойният лидер определи втория си син като твърде женствен, за да бъде лидер.