Междувременно стана ясно, че близо една трета от пълнолетното население на Дупница са подкрепили подписката под наслов „Дупница не се страхува и подкрепя Пламен Галев. Той прави много за града"

И Софийски градски съд остави в ареста Пламен Галев, Красимир Оков и Георги Градевски.

След заседанието самият Галев съобщи, че се чувства жертва на атака от страна на ДАНС и прокуратурата.
Адвокатът на Галев Виктор Михайлов обясни, че няма да обжалва мярката за неотклонение. 

Самият Пламен Галев не иска да го разхождат „като маймуна по съдебните зали", подчерта защитникът.

По думите му за вземането на решението си СГС се позова на предоставеното днес пред съда писмо от прокуратурата, в което се твърди, че срещу Пламен Галев има две висящи досъдебни производства.

Първото от тях е за изнудване на територията на Дупница. Адвокатът, който се е занимавал с това дело обаче категорично е заявил, че то е прекратено, информира Михайлов.

Второто висящо досъдебно производство е по делото за разкриване на следствена тайна в момента, когато се извършваха мащабен обиск в дома на Галев.

Адвокатът му Виктор Михайлов категорично отрече да има такива висящи досъдебни производства.
Според него в случая „някой се стреми да покаже, че се бори с организираната престъпност и то с крупни мерки като операции на въоръжени полицаи".

Според Михайлов при инцидента на 8 ноември се касае само за удряне на „един шамар на един пиян младеж, който няма нищо общо с Галев".

Галев не е присъствал на инцидента, нито е разговарял с журналистката от Дупница, тъй като има непоносимост между нея и него на местен характер.

Георги Градевски-Конана от своя страна не е отрекъл, че е ударил сина на журналистката от в-к „Струма" Лидия Павлова.

Междувременно стана ясно, че близо една трета от пълнолетното население на Дупница са подкрепили подписката под наслов „Дупница не се страхува и подкрепя Пламен Галев. Той прави много за града".

В рамките на ден и половина са били събрани близо 11 000 подписа в подкрепа на задържания по обвинения за  изнудване Пламен Галев.

Това съобщи председателя на ОС на Дупница Явор Тодоров, който пристигна в София за разглеждането на мерките за неотклонение на Пламен Галев, Градев и Оков.
По думите му цяла Дупница подкрепя Галев и застава зад него.

Подписката е разпространяване из целия град, включително и по училища и детски градини.

Инцидентът с пребития син на журналистката от вестник „Струма" е само един битов скандал, по време на който на момчето са му „плеснати два шамара", коментира общинарят.

Тодоров обаче апелира, че Градевски трябва да си понесе последствията и „този, който е нарушил с нещо правилата на играта - да си носи своята отговорност".

По негови данни през последните четири години община Дупница е изплатила общо 15 000 лв. на вестник „Струма" за реклама.
От тях 9 700 са били изплатени на журналистката от вестник „Струма" Лидия Павлова посредством фирма, регистрирана на името на майка й и сестра й в село Говедарци.

Според Тодоров Павлова се е водела и на една минимална работна заплата в Общинското дружество ВиК.
Тази практика вече е прекратена, категоричен бе председателят на Общинския съвет.

В подкрепа на Пламен Галев е разпространена и специална декларация между общинските съветници.
Тя е подкрепена от 30 общински съветници. Т.е. без двама общински съветници от листата на „Атака" и бившия кмет на Дупница.

Вчера на заседанието на общинския съвет на Дупница са приети и две писма, които предстои да бъдат изпратени до главния прокурор и до министъра на вътрешните работи.

В тях общинарите задават въпросите:
„Защо Дупница е нарочена за престъпен град?", „Каква е криминогенната обстановка в Дупница, страната и в някои то по-големите градове около Дупница като Благоевград, Кюстендил и Перник?", „Има ли наркопазар в Дупница, има ли кражби, изнасилвания и убийства?".

Явор Тодоров бе категоричен, че в Дупница няма престъпност и няма страх.

„Хората отговарят с напрежение на цялата тази кампания, която се прави през последните няколко години", каза заместник-кметът на Дупница Йордан Йорданов, който също дойде да подкрепи Пламен Галев в съдебна зала

Пламен Галев бе задържан преди седмица и от тогава е в софийския арест по обвинение в изнудване, след като в събота - 6 декември, Софийски районен съд постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".