62-годишен австралиец, загубил се за шест дни в пуста затънтена област, е бил открит жив, оцелявайки без вода и ядейки мравки, съобщиха от австралийската полиция, цитирана от БиБиСи.

Рег Фогърди изчезна през миналата седмица, преследвайки диви камили в затънтен район в Западна Австралия.

Издирващите го полицаи го открили седнал под едно дърво във вторник сутринта на около 15 км от мястото, където се е загубил.

Семейството му го описва като опитен обитател на австралийските гъсталаци, но сега настоява да си купи сателитен телефон.

Носейки само тениска, шорти, шапка и джапанки, когато е изчезнал безследно, Фогърди, който е пенсиониран миньор, очевидно е загубил ориентация в жестоката жега на пустинята.

Бил е открит изключително обезводнен, в леко налудно състояние, но след като е получил първа помощ, той постепенно е започнал да се завръща към нормалното си състояние.

От местната полиция похвалиха Фогърди за фантастичните му умения, посочвайки, че повечето хора не биха оцелели при такива условия.

„Невероятната новина е, че в последните си дни той е оцелял в легнало положение под дърво, ядейки черни мравки", посочиха от полицията.