Ние искаме да градим здрав, разумен, просветен патриотизъм, който не се опира само на дълбоките ни постижения в миналото, но и оценява това, което правят съвременните българи.

Това каза при представянето на листата на АБВ за 24 МИР в София, каза лидерът на партията Георги Първанов. Проявата се състоя в столичния парк „Гео Милев".

Той не пропусна да отбележи, че в листите са Ивайло Калфин - най-добрият евродепутат и най-добрият външен министър. А също така и генерал Михо Михов - генералът с главно „Г", истински генерал, за разлика от някои самозванци, които много обичат медиите да ги изписват като „Генерала" .

При нас е и „желязната дама на местната власт в България" - Росица Янакиева, каза Георги  Първанов.

Ставам застъпник на една листа от красиви, умни и доказали се млади хора със забележителни успехи, каза Първанов, цитиран от радио Дарик.

В нашите листи има нещо общо и то е, че нашите кандидати са честни и порядъчни българи. Това е особено важно в кампанията. На бъдещия парламент на България са нужни честни и порядъчни политици и ние предлагаме точно такива, подчерта Първанов.

Ние предлагаме идеи за преодоляване на демографската криза - чрез възродена държава. Нашият пакет за възраждане на държавността включва президентска република, силен мажоритарен вот, пряка демокрация и борба с корупцията, както и решително намаляване на субсидиите за партиите. Нашата платформа е за икономика, която не е ориентирана само към износа на суровини и работа на ишлеме - ние предлагаме силна социална политика с индексация на пенсиите и с безплатни лекарства за децата и майките, каза бившият държавен глава.