Остава неясна позицията на Патриотичния фронт, който днес трябва да реши окончателно оттегля ли подкрепата си за кабинета Борисов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не пожела да коментира последните изказвания на премиера, че прагът на търпение е преминат. Нашата политика не се води от изказването на отделни политици, а от това, което е заложено в програмата на правителството и за което ние сме отговорни пред нашите избиратели, поясни в кулоарите на НС Симеонов.

ПФ се интересували от съдбата на България. Правителството трябвало, по думите му, да спазва програмния документ, подписан от 4-те формации, а ПФ щели да контролират изпълнението му.

Валери Симеонов подчерта, че патриотите подкрепят програмата, защото в нея се съдържали 70% от приоритетите им. Попитан дали патриотите ще оттеглят подкрепата си за кабинета, той каза: „Защо ме питате мен?".

Очаква се по-късно, около 19.00 часа, да се проведе консултативен съвет на партиите, участващи в коалицията Патриотичен фронт. Тогава трябва да се вземе и окончателно решение за подкрепата за управлението.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов няма да присъства на съвета на патриотите, тъй като е във Франция, а заради стачката на пилотите на „Луфтханза" връщането му е възпрепятствано.

Вероятно обаче той е делегирал права на някого другиго да го представлява на консултативния съвет.