След като вече критикува жените, които се смеят на публични места, турският вицепремиер Бюлент Арънч продължи да заклеймява неморалното, според него, поведение на нежния пол в страната, предаде АП.

Той се обърна към тези жени, които заминават на почивка без мъжете си, както и към онези, които не могат да се въздържат и веднага отиват да танцуват на пилона в съответните заведения.

Вероятно снимка на съпругата на футболист от "Фенербахче" е била причина за изказването му, съобщава агенцията. Снимката с текст "Когато видя пилон, не мога да се въздържа да потанцувам" по-късно е била изтрита от "Инстаграм".

Припомняме, че думите на вицепремиера за смеха на публично място предизвикаха остра реакция сред сънародничките му в социалните мрежи, които публикуваха свои снимки, на които се усмихват.

Той защити в телевизионно интервю по-ранното си остро изказване и обяви, че думите му са били извадени от контекста.

Арънч припомни, че е критикувал също така и мъжете за поведението им спрямо семейството. По думите му турското общество е изправено пред морален разпад.

Той направи изказването по време на церемония, организирана от неговата Партия на справедливостта и развитието по случай мюсюлманския празник Ейд ал Фитр, с който се поставя край на строгия пост.