25-годишната Валентина Иванова от Бургас е изчезнала. Жената липсва вече 40 часа. Тя е медицинска сестра в стоматологична клиника, съобщава flagman.bg.

Полицаи са блокирали централния вход на Морската градина и свалят наред видео записите от камерите.

Вървят разпити на персонала на ресторантите в горната част на бул."Богориди", представят им се снимки на младата жена с въпроси дали е влизала в съответното заведение. Наоколо са струпани много ресторанти, между които и „Златна котва".

Последната информация от близки на бургазлийката е, че е поръчала такси до бул."Богориди" пред входа на Морската градина. Установено е, че действително шофьорът я оставил там, но след това следите й се губят.

От МВР отказват каквато и да е била информация, за да не се всява допълнително паника след трагедията с удушената 8-годишна Александра в Поморие, която се издирваше по подозрения, че е отвлечена.

Валентина живее с приятеля си на семейни начела в родната й къща в квартал "Лозово".

Приятелят на Валя е полицай. Двамата били доста време заедно и дори планирали скоро да правят сватба. На никому не било известно да са имали конфликти, дори напротив, изглеждали много влюбени и отчаяние или самоубийство е изключена версия.

Валя изчезнала във вторник вечерта. Късно вечерта тя тръгнала към Бургас, извикала такси, което я оставило до входа на Морската градина.

В резултат на полицейските действия по издирването на изчезналата 24 годишна жена от бургаския квартал „Лозово" е констатирано, че не се касае за умишлено престъпление, вътрешен или външен трафик. Към момента случаят е изяснен в детайли, но в предвид изричното несъгласие на семейството да се подава каквато и да е информация, ОДМВР - Бургас е длъжна да се съобрази с това искане и да бъде лаконична при подаването на данни към медиите, съобщиха от полицията.