16-годишно момче, което е живяло в кризисен център, и негова връстничка от Пловдив са изчезнали на 31 март и се издирват от полицията.

Стефан Георгиев е чакал в коридора пред джипито на приюта заедно с връстничката си Весела, докато сестрата била в стаята на лекаря с друго дете. Двамата останали сами, излезли от чакалнята и оттогава са в неизвестност, съобщава Trud.bg.

По информация на майката на момчето, която работи в Германия, то няма мобилен телефон, нито лична карта, защото са оставени в кризисния център при постъпването му там през януари.

Стефан е оставен под попечителството на баба му, но тя се разболяла и влязла в болница. Момчето живяло известно време с дядо си, след което е настанено в кризисния център. Надявало се на по-късен етап да отиде при майка си.

„Бащата на Стефан е починал, майка му беше продавачка на зеленчуци, но парите не стигаха, замина за чужбина", разказал дядото на момчето. Весела, която е била с него, също е в девети клас. Стефан е висок 165 см, с кафеви очи.

„Веднага са обявени за издирване от полицията. Не са се познавали преди да се срещнат в приюта. Надявам се да бъдат открити и да се върнат", каза Георги Гърмидолов, директор на Кризисния център „Олга Скобелева" в Пловдив.

Той обясни, че малко след като бил настанен в приюта Стефан изчезнал за два дни, а после се върнал сам и признал, че скитал по улиците. Не е изключено момчето пак да е тръгнало из града и да живее при свои приятели.