Лидерът на БСП Станишев продължи с острите нападки по темата „Станимир Флоров".
В негово интервю, цитирано от „Позитано", Станишев заявява, че в България е имало имитация на борбата с организирана престъпност.
Всъщност имаше преподчиняване на организираната престъпност и създаване на свои групировки.

По думите му политическата отговорност за това носи Бойко Борисов, след като застава зад Цветан Цветанов и неговата дясна ръка отстранения за наркотрафик Станимир Флоров.
"Борисов гарантира за Цветан Цветанов, но с него гарантира и за отстранения Станимир Флоров. Тук възниква и въпросът кой е върхът на пирамидата на тази групировка, която подчини МВР да служи на частни политически и икономически интереси", заявява Сергей Станишев.

Той предполага, че това, което се знае е само върхът на айсберга.
Лидерът на БСП изтъкна, че Флоров се е ползвал с пълното доверие на Цветанов и е правил, каквото си иска.

Станишев прави извода, че от всичко това става ясно, че „Бойко Борисов като дава гаранции за Цветанов, всъщност носи политическата отговорност за цялото това безобразие - начина, по който цялата ни държава беше обърната с хастара навън през последните години".
Той коментира още, че това, което прокуратурата е направила за пръв път от дълги години - самостоятелна проверка по един сигнал, който се оказа достоверен, вдъхва на огромен брой българи, че може да има справедливост и закон, че законът може да важи за всички, независимо дали са във властта или не.

По-късно в Плевен Станишев коментира, че след 4 години премиерстване Бойко Борисов така и не е разбрал откъде идват парите за пенсиите.
„Потресен съм от цинизма на Борисов. Няма никакво човешко и социално чувство за това, че над 2 млн. българи живеят в мизерия. Борисов съжалява, че по наше време сме увеличили пенсиите", добави Станишев.

По темата за кредитните милионери пък БСП лидерът препоръча на експремиера Борисов да отиде при главния прокурор, да даде показания и да върне парите.

Станишев попита медиите дали са чували за фирмата „ТЕО Интернешънъл", в която съдружници са Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Румен Николов-Пашата (един от създателите на СИК, б.р.), както и един плевенски кандидат за депутат от листата на ГЕРБ - Пламен Тачев.
Тази фирма, уточни Станишев, освен че беше уличена преди години в незаконно производство на цигари, е взела кредит от 1.5 млн. долара.

Лидерът на БСП за пореден път се възмути от „спекулациите на Бойко Борисов" по отношение на европейските средства.
"Тези 32 млрд. лв. инвестиции няма да ги докарат ГЕРБ, а те ще дойдат от ЕС. Те не се дават на ГЕРБ, а на държавата", каза Станишев.