Петорна психиатрична експертиза на предполагаемия втори убиец Марио Любенов - Заека поиска майката на убитата Мирослава.

ДНК-експертизата потвърждава самоличността на Мирослава Николова, научи "По света и у нас" от свой източник. Очаква се прокуратурата да разреши тялото на 18 годишното момиче да бъде погребано.  17-годишната Мира ще погребана утре или вдруги ден. Денят на нейното погребение ще бъде ден на траур за Перник, допълва електронното издание "За Перник".

Майката заяви, че е приела извиненията на министър-председателя Бойко Борисов и изрази увереност, че с неговата намеса случаят ще се изясни и разследването ще бъде извършено успешно, предаде БНТ.

Премиерът се срещна със сестрата на Мирослава - Елеонора. На срещата присъстваха и директорът на полицията в Перник комисар Валентин Димитров и директорът на Службата за борба с организираната престъпност Станимир Флоров.

След срещата Елеонора не е пожелала да коментира пед медиите подробности от разговора, но е потвърдила за извинението на премиера, което също като майката е приела.

Остава неясен въпросът дали премиерът е оттеглил очакваното от роднините на убитото момиче извинение за работата на МВР и какви ще са по-нататъшните действия на полицията, която трябва да установи как е допуснала един от похитителите да се застреля, докато е бил с белезници.

Премиерът беше лаконичен: "Извиних се лично, извиненията ми са приети".

На протестен митинг пред сградата на полицията в Перник родителите на момичето, нейни съученици и приятели, майки на други загинали деца поискаха справедливост и възмездие за престъпни деяния и спиране на корупцията в България.

„Ще настояваме за петорна експертиза. Изкарват го луд, а той не е. Това убийство е замисляно в продължение на два месеца. Може ли да го направи луд човек. Негови познати твърдят, че си е напълно нормален. Явно здравната ни система се пропуква. Ще пуснат убиеца на детето ми на свобода. Щом някой извърши престъпление, веднага го изкарват луд", това заяви през сълзи майката на убитата Мирослава Емилия, съобщи mirogled.com.

Те настояха Марио Любенов да бъде съден като вменяем, защото е взел решението месеци по-рано. Майката Емилия твърди, че той е купил документите за експертизата и настоява виновните медици да бъдат наказани.

Според нея има и други извършители, за които апелира да се разкрият.

Родителите настояват и за експертиза и на тялото на Мирослава.

В момента соченият за извършители на жестокото престъпление Марио Любенов - Заека се намира в психиатричната клиника „Св. Наум" в столицата. Срещу него няма повдигнато обвинение и той не си е признал, че е убил Мирослава. Като извършител на убийството той бил посочен от другия килър Стойчо Стоев - Чочо, който обаче се самоуби.