АБВ не е тема на деня. Това стана ясно от думите на екслидера на социалистическата партия Сергей Станишев навлизане в сградата на „Позитано", където днес се провежда национален пленум.

Той коментира управленската програма на правителството, като по думите му много периферно са засегнати най-основни въпроси като бедността, липсата на работа, реално икономическо развитие на дясната програма. По думите му всички, които застават зад нея, се ангажират с една дясна политика.

„БСП трябва да излез с ясна позиция относно управленската програма на кабинета „Борисов 2", посочи той.

Иначе преди минути започна да тече пленумът.

Той бе открит от лидера на БСП Михаил Миков, който пожела здрава, силна и действана година за БСП. Той обясни, че винаги членовете на партията трябва да си отговарят на въпроса защо са в партията. След официалните думи на Миков заседанието започна да тече при закрити врата за журналистите.

Дневният ред включва четири точки. На заседанието ще бъдат обсъдени задачите на БСП и приоритетите на парламентарната им група в рамките на новия политически сезон. Ще бъдат обсъдени мерките за засилване влиянието на партията, както и свикване на 48-ия Конгрес на БСП. Като четвърта точка са предвидени организационни въпроси.