Лидерът на партия Атака Волен Сидеров разпространи отворено писмо до председателя на  ВС на БСП и на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев, във връзка с народния представил Камен Петков, преминал от парламентарната група на Атака към БСП.

След заявяването на неговата декларация за нова партийна принадлежност към Коалиция за България, държавната субсидия на партия Атака беше намалена при първия за 2011 г. транш с 50 000 лв., се казва в писмото.

Държавната субсидия за партиите се получава на четири транша всяко тримесечие. Засега 50 хиляди лева са преминали неправомерно от бюджета на партия Атака към бюджета на Коалиция за България. До края на годината се очаква тази сума да стане 200 хиляди лева, обяснява Сидеров.

Лидерът на Атака подчертава, че държавната субсидия за партия се отпуска и изчислява на база на брой подадени за съответната партия гласове, а не на база брой народни представители.

Защото във втория случай би означавало партиите взели над 1%, но останали под 4%,  да не вземат субсидия. А те вземат. По 12 лв. на подаден за тях глас, отбелязва Сидеров в писмото си до Станишев.

"Никъде в сега действащия и критикуван от нас закон за политическите партии, не пише, че субсидията се изчислява на брой вкарани в парламента депутати. Тогава как министърът на финансите изчисли сумата от 50 хил. лева, с която ви дари през април т.г.?"

Сидеров посочва, че този въпрос ще бъде изяснен чрез съда, а ПП Коалиция за България са приели в касата си неправомерно 50  хил. лева от партия Атака.

Лидерът на Атака настоява в писмото тези 50 000 лв да бъдат върнати на партията, като е посочена и банковата й сметка.