Мъж на възраст 25-26 години е изгорял в автомобила си при жестоката катастрофа на главен път Е-79 край Симитли, съобщава БГНЕС.

Припомняме, катастрофата стана в 19.45 часа на прав участък между град Симитли и пътен възел Брежани-Крупник. По първоначална информация се съобщаваше за две загинали жени, едната, от които изгоряла в колата си. Впоследствие се е оказало, че жертвата, която е изгоряла, е мъж. Той е от симитлийското село Полена.

Сблъсъкът е предизвикан от каруца, движеща се по главния път. 44-годишната водачка на автомобил „Ланча Либра" при опит да избегне каруцата отбила наляво и навлязла в насрещната лента. Там се блъснала челно в идващия насреща й Опел „Омега". Той бил управляван от млад мъж от село Полена. При челния удар „Опел"-ът запалил, а след 10-на минути газовата бутилка се взривила. Колата пламнала като факел. Докато пристигнат огнеборците от Благоевград автомобилът изгаря напълно, водачът също. До късно снощи се е установявала самоличността му.

При челния удар на място загинала и водачката на „Ланча"-та. Пътуващият на предната седалка до нея 21-годишен син е транспортиран до МБАЛ-Благоевград с фрактура на ръката. Той е настанен в отделението по ортопедия. Двамата са се връщали от Гърция.

Бащата на загиналия млад мъж пък бил доведен в Спешното на болницата в Симитли. Той е служител на горите и бил употребил алкохол. Заплашвал, че ще застреля дежурния персонал в отделението. След намесата на полицията той е отведен за обяснения. Оръжието, което съхранявал в дома си, е иззето.