Двама дванадесетокласници са извършителите на побоя над 49-годишния учител по физкултура във великотърновското училище СОУ "Г. С. Раковски'', съобщиха от полицията в града.

По данни на разследващите 18-годишният В.П., ученик в същото училище, и връстникът му Д.К. от Езикова гимназия ''Проф. д-р А. Златаров'' заедно с още няколко младежи играели футбол на игрището в училището в сряда. Около 16.00 часа пострадалият Димитър Димитров, който почиствал снега в двора на училището негодувал, че мрежата на футболните врати отново е скъсана, без да отправя упреци към играещите на него в момента.

В.П. и Д.К. обаче приели негодуванието му прекалено лично и се нахвърлили срещу него. Ударили го, съборили го на земята и започнали да го ритат. Благодарение на бързата намеса на останалите младежи, свадата бързо била прекратена.

Пострадалият учител е откаран във Великотърновската болница с разкъсана кръстно-коленна връзка на левия крак. След отказ от оперативна намеса е освободен за домашно лечение.

По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми, взета им е мярка за неотклонение "Подписка".