Окръжната прокуратура в Пазарджик няма да иска ексхумацията на трупа на 6-годишния Петьо Гевечанов. Такова разпореждане не е правено, уточняват от държавното обвинение.

Припомняме, на 14 април 6-годишното момченце бе прегазено в Панагюрище от бизнесмена Цветан Пъков. Той е шофирал с висока скорост джип Ауди Q7. Бизнесменът е задържан и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража". Арестът му бе потвърден и от апелативните съдии.

Мотивите на съда да остави Пъков за постоянно в ареста бяха, че има опасност той да извърши други престъпления, както и фактите, че бизнесменът има и други 20 засечени нарушения, от които 50% са за висока скорост.
Има случай на пострадали трима души в пътен инцидент, в който е участвал Цветан Пъков, както и още една пострадала жена при друга катастрофа.

След като обвинението събере още доказателства, се очаква да започне и процесът срещу Пъков.

Наблюдаващият делото прокурор не е отстраняван или сменян, става ясно още от съобщението на прокуратурата.

Пред БНР говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик Димитрия Ганчева обясни, че разследването е на финалната права. Очаквало се единствено заключението на автотехническата експертиза. Според свидетели, във фаталния ден, Пъков е карал с приблизително 140 км/ч по централната улица на Панагюрище, а след сблъсъка, е влачил тялото на детето около 70 метра.

Вчера се навършиха 40 дни от смъртта на Петьо. Опечалените му родители се опасяват, че разследващите органи ще опитат да прикрият фактите около убийството. Те се заканиха, ако Пъков бъде освободен, Панагюрище отново да въстане.