11 деца са в смолянската болница с натравяне по време на ски-лагер в хотел в Пампорово, съобщи bTV. Учениците са седмокласници от столичното 88 СОУ. Те се почувствали зле вчера сутринта, някои повръщали.

Три от децата са на системи в болницата в Смолян.

Има съмнения за хранително отравяне.

По-късно д-р Марин Даракчиев - директор на здравното заведение, където са настанени децата, заяви пред „Фокус", че се подобрява състоянието на децата.

Преглед и изследвания са направени снощи на 11 деца, които са на възраст 13 години.

Шест от децата са останали в Инфекциозното отделение на болницата в Смолян, като през нощта са нямали оплаквания и най-вероятно до края на деня също може да бъдат изписани, добави Даракчиев.

Директорът на местното звено на Агенцията за безопасност на храните д-р Сава Бозуков посочи, че в хотел „Снежанка", където учениците са настанени от 1 април, са открити и иззети продукти с изтекъл срок на годност.

Взети са проби от всички контактни деца, кухненския персонал и водата от басейна. Резултатите ще бъдат готови след два-три дни, заяви д-р Сийка Чернева от Регионалната здравна инспекция в Смолян, предаде Дарик.

47 седмокласници от столичното 88 СОУ са на лагер в Пампорово от 1 април. Останалите деца са добре, оплаквания имаха само 11.