До $100 000 достига цената на последният брой на "Шарли ебдо", излязъл на 6 януари 2015 г., в онлайн магазина ebay. Той е под номер 1177, а коричната му цена е 3.00 евро.

В платформата са пуснати за продажба различни броеве на сатиричното издание, сред които и този, излязъл със заглавие "Шариа ебдо" (Charia Hebdo) и карикатура на челна страница, изобразяваща пророка Мохамед. Именно този шарж стана причина за залагането на бомба в редакцията на изданието през 2011 година.

В ebay вестниците се продават на цени от няколко стотин до няколко хиляди долара. За между $2 и $4 може да се купи "значка" - с логото на залялата цял свят кампания "Je Suis Charlie" (Аз съм Шарли), която може да бъде поставена на профили в социалните мрежи или интернет сайтове в знак на съпричастност.

С "Je Suis Charlie" вече могат да бъдат купени тениски, чаши, медальони, ключодържатели, шапки и други сувенири и аксесоари.

Междувременно вълната от съпричастност залива редица градове и държави. Продължават бденията и демонстрациите в памет на 12-те загинали при кървавия атентат и в подкрепа на свободата на словото.

У нас френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан призова за минута мълчание пред сградата на посолството тази вечер в 18.00 часа.