Нова драма с психично болен мъж в столицата. Вече почти половин денонощие мъж на средна възраст се е барикадирал в дома си в центъра на София, съобщава Нова телевизия.

По неофициална информация мъжът е син на бившия депутат от СДС Панайот Ляков.

Районът, в който живее Константин Ляков, е отцепен и достъп до жилищната кооперация няма. Мъжът не е въоръжен.

Съседи на мъжа разказват, че от години ги тормози и вдига скандали. Хората са предупредени да не излизат от домовете си.

Всичко започнало малко след 19 часа в събота, когато Константин разхождал кучето си и изведнъж започнал да чупи витрини и коли в близост до сградата, в която живее. Дошла полиция, но не го е задържала. Час по-късно мъжът започнал да изхвърля покъщнина през прозореца си и да замеря както минувачите, така и свои съседи. Отново дошли полицаи. Един от тях обаче се оказал на прицел, докато Константин изхвърля покъщнината си. По непотвърдена информация той е леко ранен.

Съседите разказват, че домоуправителят е звъннал на бащата на мъжа, който пък бил казал, че синът му не си пие редовно хапчетата.

И към момента мъжът е в апартамента си.

Припомняме, преди десетина дни в столичния квартал Горна баня психично болен мъж разигра екшън, като той беше и въоръжен с въздушна пушка. За щастие, драмата приключи със скок от покрива и без никой да пострада сериозно.

Около 14.00 часа полицията успя да изведе психично болния мъж и с това сложи край на екшъна. Константин ще бъде настанен за лечение.