Американският президент Джордж Буш заяви, че Афганистан е „коренно различна страна, от тази която е била преди осем години", когато в нея навлязоха предвожданите от САЩ многонационални сили.

Президентът на САЩ пристигна на изненадващо посещение в Афганистан - последната визита преди да се оттегли от президентския пост през януари, съобщава Би Би Си.

Буш се срещна с американските войници във въздушна база Баграм преди да отпътува за Кабул, където проведе разговори с афганистанския си колега Хамид Карзай.

По време на срещата си с президента на Афганистан, Буш го е уверил, че САЩ остават зад страната му, въпреки смяната на властта.
„Казах на президента: Можете да разчита на САЩ. Както досега можехте да разчитате на тази администрация, така ще можете да разчитате и на следващата", каза президентът Буш по време на пресконференция в афганистанската столица.

По време на срещата Буш беше награден с медал от президента на Афганистан Хамид Карзай.

Преди да отлети за Афганистан Джордж Буш беше в Ирак, където по време на пресконференция иракски телевизионен журналист го замери с обувките си.