Аварирал ТИР затвори рано тази сутрин Прохода на Републиката. Тежката машина е с румънска регистрация и пътувала от Велико Търново за Стара Загора, съобщават от пресцентъра на МВР.

Камионът се е завъртял, защото е бил с летни гуми. Инцидентът станал към 5.00 часа тази сутрин. ТИР-ът е изтеглен и движението е възстановено.

По този повод от КАТ отново предупреждават - уверете се, че автомобилите ви са подготвени за зимни условия. Пътна полиция ще спира и санкционира водачите, които карат с летни гуми

В местността „Бреговски завои" също са аварирали няколко тежкотоварни автомобила. Тази нощ за кратко поради паднала скална маса е бил затворен и пътят при Кресна, трасето вече е разчистено.

Временно затворени за почистване са и пътят Хасково - Свиленград и Пловдив - Смолян, където в района на Бачково се е срутила скална маса.

Закъсал автобус с ученици е бил изтеглен рано тази сутрин от служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението „ между селата Припек и Желъдово, община Ардино. Децата са невредими.