Синята коалиция представи кандидата си за кмет на Варна Николай Недков за предстоящите местни избори.

Партиите от коалицията ще участват в изборите и с обща листа, като водач ще е кандидат-кметът, съобщиха от Синята коалиция.

Николай Недков е бившият шеф на „Златни пясъци" АД.

Самият Недков през последните години се занимава с малък бизнес. Той сподели, че обича градинарството. На въпрос дали ще остави палмите по централните улици на града Недков отговори, че смята да вложи повече средства в "истинско" озеленяване на Варна, а не "Една палма да се постави пред чинар и да изглежда незначителна".

Недков смята да оптимизира дейността на администрацията в общината. Той направи съпоставка между Варна, където на 1 чиновник се пада да обслужва 260 души и Стара  Загора, където през 1 служител минават над 460 души. Недков смята да се заеме с подобряването на инфраструктурата на града и с устройствения план, както и с Алея 1-ва, тъй като всичко в момента е хаос, според него, предаде vestnikat.bg.

Лидерът на ДСБ Иван Костов, който присъства на представянето, коментира, че шансовете на Недков са високи и очаква кандидатът да отиде на балотаж. Председателят на предизборния щаб на СДС Борис Марков допълни, че Синята коалиция предлага във Варна "чисти и ясни принципи", споразумението между двете партии вече е факт, и Варна има своята алтернатива.

„Варна се превърна в дълбока провинция, изпреварена от Пловдив, Бургас и Стара Загора. Трябва да пресечем корпоративния модел на управление в града", заяви при представянето си Недков, който в кампанията си ще акцентира на инфраструктурата за хората и бизнеса. Бившият шеф на „Златни пясъци" АД не очаква атаки срещу себе си, свързани с приватизацията на курортния комплекс, тъй като се гордеел с нея, съобщи радио „Дарик".

Предизборният щаб на Недков ще се оглавява от синия кандидат за кмет на предишните избори Димо Гяуров. Той коментира, че си извлякъл поуки от местния вот през 2007 г., когато по думите му десните били излъгани със секционните протоколи от преброяването на резултати.

През юли стана ясно, че досегашният кмет на Варна Кирил Йорданов ще е кандидатът на ГЕРБ за морската столица.

Кандидатът на "Атака" за кмет на Варна е Димитър Карбов, който е член на партията от самото начало. БСП все още не е обявила своя кандидат. Сред местните леви се спряга името на Борислав Гуцанов.