Д-р Петър Москов, зам.-председател на ДСБ и оглавяващ предизборния щаб на партията заяви, че ДСБ заедно с другите партии-членове на ЕНП, определят управлението на Тройната коалиция като провал на членството на България в ЕС.

"Живеем в азиатско, непрозрачно, корумпирано управление. България променя пътя си. Не бих искал да гледам на нашите разговори с другите партии като на договорки, тези срещи са надпартийни, защото гасим пожара, който е в държавата", заяви Москов, цитиран от БНР.

"Това, което се случва в държавата е над Бойко Борисов, над Иван Костов, над д-р Николай Михайлов. Искаме да покажем на обществото, че има алтернатива за друго бъдеще", категоричен бе зам.-председателят на ДСБ.

Щабовете на ГЕРБ и ДСБ ще се срещнат днес за подготовка на евентуален национален ден на бойкот на правителството, каза членът на националното ръководство на ДСБ и ръководител на предизборния щаб Петър Москов.

Според него управлението на тройната коалиция е довело до провал на европейското членство на България. Денят за бойкот обаче още не е определен, каза Москов.

„Смисълът, целта на разговорите, на обединението на партиите от ЕНП като политическа проевропейска алтернатива не цели дестабилизация, не цели хаос или бунтове. Цели цивилизована европейска алтернатива на това, което е в момента. ДСБ е осъзнала необходимостта от формирането на обща обединена алтернатива. За това разговорите ни със синдикатите, разговорите с неправителствените организации, които сме провели до сега говорят точно това," обясни ръководителят на предизборния щаб.

"Всички искат да видят обединено политическо действие, политическа алтернатива и тогава всички ще я припознаят като новия бъдещ проект за България. Това е единственото разумно и смислено нещо, което реформаторския проект на България изисква," заяви Петър Москов.