9-годишно момче и 62-годишната му съпруга подновиха брачните си обети, пише Daily mail.

Облечен в сив смокинг, Сание Масилела държал ръката на Хелън Шабангу, докато подновявали брачните си обети година след брака си, разказва изданието.

На втората церемония са присъствали близо 100 гости. Младоженците са решили да спазят южноафриканските традиции и година след сключването на брака си да подновят обетите и да се врекат отново един на друг.

Малкият Сание се обвързва с младоженката Хелън след заръка от прадедеите си, както той сам обяснил. Шокираното му семейство обаче приело сериозно повелята, която синът им получил от „небесата" и похарчили 500 паунда за булката и още 1000 паунда за големия ден.

Очаквано, срещу семейството на младоженеца се изсипали бурни критики, но те защитили намеренията на Сание, заявявайки, че това е просто церемония, а не незаконно обвързване.

Хелън има съпруг от 30 години - Алфред Шабангу, на 66 години. Той също е присъствал на сватбената церемония между жена си и младия й „съпруг".

47-годишната баба на Сание, Пейшънс Масилела, споделя: „Сание бе много щастлив от миналогодишната церемония. Той бе толкова щастлив да се ожени, толкова развълнуван и въодушевен. Затова поиска отново да подновят клетвите си".

„След церемонията миналата година много хора ме питаха дали те ще живеят заедно, ще спят заедно и ще имат ли бебета, но им обясних, че след церемонията животът продължава такъв, какъвто е и нищо не се променя".

Самият Сание казва, че иска като порасне да има също толкова красива сватба с момиче на неговата възраст.

„Казах на мама, че искам да се оженя, защото наистина го исках", подчертава той. Щастлив съм, че се ожених за Хелън, но ще продължа да ходя на училище и ще уча усилено, когато порасна ще се оженя за момиче на моите години, категоричен е младоженецът.