20 хулигани са задържани на бургаския кв. „Победа", съобщават от Областната дирекция на МВР-Бургас. Те ще останат в ареста за срок от 24 часа. Мъжете нападнали полицаи, отзовали се на сигнали за нарушение на нощната тишина и обществения ред в събота срещу неделя през нощта.

Петима от тях са задържани вчера, а останалите 15 - днес сутринта. В квартала е проведена спецакция, в която участие взели униформени от Първо Районно управление „Полиция" - Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР - Бургас и служители от Бургаската и Варненска жандармерийски части.

Спецоперацията била по повод няколко сигнала за сбиване и висока музика в частни домове на улиците „Опълченска" и „Хилендар". Местните жители насочили агресията си към униформените и започнали да ги псуват и замерят с камъни. Двама от полицаите били ударени в областта на главата и гърба, в резултат на което са пострадали. След като са получили медицинска помощ, са освободени за домашно лечение.

Материални щети са нанесени и по три патрулки.

Самоличността на хулиганите е установена и всички 20 души са задържани. Участниците в тазсутрешната спецакция са проверили щателно квартала. Спрямо задържаните е образувано бързо полицейско производство.