Заведенията в курорта „Слънчев бряг" ползват лед, произведен при много нехигиенични условия в изоставени обори. Това алармира шефът на Областната дирекция за безопасност на храните в Бургас Георги Митев, цитиран от БНР. Той уточнява, че става въпрос за голяма част от използвания лед.
Инспекторите от агенцията извършили проверка по сигнал и са констатирали, че мястото действително е много нехигиенично. Става въпрос за изоставени обори, в които е бил разположен ледогенератор с капацитет на професионална машина.
Освен работещия ледогенератор, на място са открити и 150 готови хладилни чанти, с които да се транспортира ледът до заведенията, обяснява Митев.
Той смята, че водата, която се използва, може да се заради в обора. Това е опасно, защото при сигнал за хранително отравяне обикновено причината се търсела в храната.
Собственикът на ледогенератора обяснил пред полицията, че е оставен там на съхранение, а не за да работи. Въпреки това е глобен с 1500 лева.
Anthony
на 27.07.2015 в 21:42:05 #2На тия английски и немски Говеда които идват по нашето море, пардон Тоалетна, не само леда ами и питиетата да им се сервират в някоя кочина. Хем да се насират до насита след 15-тия шот! Да си лочат алкохолните ментета от някоя кофа, да се тровят и да не се оплакват!
суяк
на 27.07.2015 в 21:16:19 #1Голяма работа-така се затваря кръговрата на храносмилането.Нашето и животинското. Нали поетът беше казал-"Човек и скот,духовно сближени". Пък и така волю-неволю туристите получават и неочакван бонус-аксесоар от селския туризъм. Три в едно,какво повече би могъл да желае човек за тези пари?