ДСБ са против Синята коалиция да инициира вот на недоверие срещу кабинета до изборите.

След като на хоризонта се появяват национални и местни избори, е абсолютно безпредметно да се правят тези упражнения с вот на недоверие - един ще прави на Семов кампания, друг на Волен Сидеров кампания, коментира лидерът на ДСБ Иван Костов.

Припомняме, вчера от РЗС изпратиха писмо до останалите партии в парламента с предложение за тема и събиране на подписи за нов вот на недоверие.

Лидерът на ДСБ е категоричен, че това само ще отврати хората и ще намали активността по време на изборите - „като видят как се излагаме в парламента".Освен това от ДСБ смятат, че ако някоя политическа сила все пак внесе вот, за всеки един такъв случай ДСБ ще решава конкретно каква ще бъде позицията на партията. В този смисъл съпредседателят на Синята коалиция обяви, че ДСБ няма да подкрепи вота на недоверие, искан от РЗС.

РЗС е политическа формация, конструирана от Георги Първанов, подкрепена от ДАНС, специално от Алексей Петров. Това е вън от всякакво съмнение", категорично заяви Иван Костов. „Тези хора са нанесли огромна щета на националната сигурност, на вътрешния ред и сигурността на страната, на българската политическа система, виждате последиците в парламента", допълни още той.

По думите му, няма никакъв смисъл изобщо да се обсъжда като сериозно това намерение. „Това е позиция на националното ни ръководство - не искаме да се занимаваме повече с каквито и да е вотове, след като има вот на 23 октомври и тогава българският народ ще се произнесе", заяви още лидерът на ДСБ.