Григор Димитров приключи този сезон с 19 загуби, като най-ниското класиране на тенисист, от когото е бил отстранен, е №37 в света, пише в. "24 часа", цитирани от topsport.bg.

Това се случи два пъти, като и двамата съперници на най-добрия български тенисист бяха от Хърватия. Още в първия си турнир за годината в Бризбън (Авл) талантът от Хасково отстъпи 5:7, 5:7 на Марин Чилич, който впоследствие спечели US Open в Ню Йорк.

В първия кръг на откритото на Франция "Ролан Гарос" в Париж Димитров отстъпи в три сета на 211-сантиметровия гигант Иво Карлович. Иначе през 2014 г. Григор е спечелил 50 мача в официални турнири на АТП и стана шампион в Акапулко, Букурещ и Лондон (Куинс), а в "Големият шлем" игра 1/4-финал в откритото на Австралия и полуфинал на "Уимбълдън".

В момента българската звезда е в Лос Анджелис и се готви за новия сезон, като най-често играе на кортовете на Калифорнийския университет. Тези дни той отново ще започне да работи с треньора си Роджър Рашийд, след като две седмици с нашия бе Пол Анакон.