211 са новостите, които изложителите ще покажат на 64-я международен технически панаир в Пловдив, който започва в началото на следващата седмица.

Това съобщи изпълнинелният дериктор на изложението Иван Соколов, цитиран от Радио Пловдив.

Тзи година страна партньор е Италия. Техният представител Фабрициа Камастра подчерта, че с 20 процента повече от миналта година са изложетелите от страната му.

В Пловдив ще пристигнат 50 крупни индустриалци и строителни предприемачи от Италия. На част от семинарите ще бъде разискана особено дискутираната тема на Апенините за женското предприемачество.

На Автомобилния салон ще има 13 премиери на нови модели коли.
В понеделник, 29 септември, президентът Георги Първанов ще открие панаира.

Междувременно стана ясно, че в района на Панаира ще се построи нов хотел - на мястото на палати 1 и 2.

Това е част от стратегията за развитие на пловдивското изложение, съобщи днес изпълнителният директор на МПП Георги Гергов. Той предвижда хотелския комплекс да е с лице към река Марица и към Панаира.

Концепцията предвижда още ремонт на палата 18. Програмата за следващите 4 години предвижда и на мясато на 10 и 11 палата ще се строи многофункционална зала за 8 000 души. Това е ще място за културни прояви за всички пловдивчани -като ще се използва от панаира за есенното и пролетното изложение.

Такова сериозна намерение ще струва 30 милиона евро, смята Гергов.

На въпроса за изложбен център в София на МПП-Пловдив изпълнителнителният директор заяви, че очаква решение на държавата за инфраструктурен обект за терен, на който да започне евентуално строителство.
Очаква се до края на годината да се проведе общо събрание на акционерите, което да реши бъдещото изграждане на изложбен център в столицата.

На този етап Гергов подчерта, че имат готовност за инвестиции и в столицата самостоятелно, за да допълни марката "пловдивския панаир".