Виадуктът Бебреш ще бъде отворен в 16.00 часа на 21 ноември.

Дончо Атанасов - директор на дирекция „Оперативен контрол и управление на риска" в НАПИ и директорът на Централната лаборатория за пътища и мостове инж. Лазар Лазаров, се срещнаха с изпълнителя на трасето Мостстрой и извършиха преглед на виадукта Бебреш.

От Мостстрой заявиха, че ще спазят определения срок от НАПИ - Бебреш ще бъде отворен на 21 ноември в 16.00 часа.

Съвместно с КАТ Дончо Атанасов и инж. Лазар Лазаров извършиха пълен преглед и на строителните работи на прохода Хаинбоаз. Така важният за страната ни проход е готов да поеме автомобилния трафик
Проверката от НАПИ установи, че приключват и довършителните работи на моста Клисура в град Клисура.

Движението и в трите участъка ще бъде възстановено на 21 ноември в 16.00 часа.

На 25 ноември ще бъде пуснато движението през пътен възел „Коритна" до Ябланица.

Това стана ясно късно вчера, след проверката, която бе извършена Дончо Атанасов и Лазар Лазаров.

С пускането в експлоатация на пътен възел „Коритна" ще отпадне отклонението през Златна Панега за пътуващите по направлението София - Варна.

Спазването на срока 25 ноември беше потвърдено от изпълнителите на обекта „Пътстрой-92" и „Мостстрой".

Представителите на НАПИ извършиха преглед и на строителните работи на пътя през с. Брестница, Ловешка област, част от главния път София - Варна.

Припомняме, че на 22 октомври, при встъпването си в длъжност и.д. изпълнителният директор на агенцията Иван Атанасов посети двата обекта с оглед голямото им значение за нормалния трафик в този участък на направлението София - Варна. Ходът на строителните дейности тогава показваше, че е възможно пускът да стане в края на ноември или началото на декември.
Вчерашната проверка установи, че строителните дейности са във финална фаза и участъкът от пътя ще бъде пуснат в експлоатация на 25 ноември.