Реформаторският блок се сдоби със символ на единството в съюза и доверието на гражданите. Лидерът на СДС Божидар Лукарски даде брифинг пред медиите, на който представи новия символ на Реформаторите, а именно стена от блокчета от конструктор, които изграждат "стена, символ на единството в съюза".

„По начина, който ние изградихме Реформаторския блок, блокче по блокче, куб по куб, ще изграждаме и доверието на гражданите към нас", заяви Лукарски.

Единството на Реформаторския блок се гради от партиите и хората, които изграждат стената-символ. Не са избрани случайно и цветовете - новата придобивка е оцветена в синьо и бяло, цветовете на център-дясното.

Реформаторите ще изграждат все повече и повече своята стена, за един пълен кръг от избори. „Дай, Боже, скорошните парламентарни и следващите местни избори", уточни Лукарски.

Иначе, в блока не се разисква вариант за неуспешни евроизбори. „Абсолютно сигурни сме, че ще вкараме не евродепутат, а евродепутати", убеден е Лукарски.

Стана ясно, че новият символ ще бъде представен официално в неделя.

Във връзка с предстоящото откриване на предизборната кампания, сградата на СДС се окичи с призива „Направи избор". Именно това е мотото, с което Реформаторите отправят апел към гражданите, да вземат своето решение, без то да бъде налагано от партийните централи.

„Хората сами трябва да решат да участват в тези избори, защото евроизборите са важни - чрез тях искаме да покажем, че България е важна за Европа", заяви  Лукарски.

Темите, които Реформаторският блок ще засегне по време на започващата утре кампания са свързани с използването на еврофондовете, които са предназначени за нови работни места и за по-високи заплати. Сред акцентите са и новият общ енергиен съюз, който, според Лукарски, ще осигури на България по-евтин газ за предприятията.

Реформаторският блок претендира, че тяхната кампания е най-европейски насочена и ще развият най-много теми, свързани с европейското законодателство и значението му за евроизборите.

Лукарски изрази позиция по темата за обвързаността на България с европейските ценности. „За съжаление, бих казал, че сме не на една ръка, а на доста по-голямо разстояние от ценностите на ЕП", каза той. Идеята, която евродепутатите на блока ще защитават в Европейския парламент, е не само България да не бъде на "една ръка разстояние", а и Европа, като цяло, да не бъде разделена на две скорости".

Утре, по случай годишнината от подписването на договора за присъединяване към ЕС, Реформаторският блок организира флашмоб, който ще се проведе от 12.00 часа пред сградата на Еврокомисията. Поканени са и медиите.