Убит е шофьорът на окръжния прокурор на Шумен Ася Петрова, която води едни от най-знаковите дела, течащи в момента в Шуменския окръжен съд. Сред тях е и това на групата на „Килърите".
Тялото на 44-годишния Недко Тодоров бе намерено вчера от делтапланеристи, които са подали сигнала в полицията.

Те са забелязали мъртвия мъж в района на Дивдядовските скали край Шумен. След направената аутопсия е установено, че мъжът е починал вследствие на масивна кръвозагуба от порезна рана в областта на шията.

Мястото все още се охранява от полицията, след като цяла нощ двама полицаи прекараха там със заповед да не допускат никого.

Едната от версиите за убийството на шофьора е опит за сплашване на окръжния прокурор на Шумен. Друга версия, по която се работи са лични мотиви на извършителите.

По-вероятна е хипотезата шофьорът да се е самоубил, коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БиТиВи.

Той посочи, че продължава огледът и полицията работи по различни версии. Министърът е разговарял снощи с директора на полицията в Шумен и засега се смята, че в случая става дума за самоубийство.

На аутопсията присъствал и заместник-окръжният прокурор Димитър Димов.Той поясни, че Тодоров е издъхнал преди две денонощия, но отказа да коментира повече, с оглед на разследването, но отрече да има възможна връзка с делото "Килърите".

Припомняме, в момента тримата Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов-Васко Кеца и Янко Попов - Туцо по делото „Килърите" се намират в Шуменския следствен арест с потвърдена и от Апелативен съд мярка за неотклонение задържане под стража.