Кампания за осиновяване на безстопанствени кучета стартира Община Бургас и неправителствените организации СНЦ "Спаси приятел" и Мисия "Феникс". Кампанията е под наслов „Ще те обичам - само ме вземи" и ще се проведе на 7 и 8 април от 10.00 до 15.00 часа на територията на Морската градина (до Пантеона).

Жителите на Бургас ще имат възможността да се запознаят и да осиновят част от обитателите на Приюта за безстопанствени кучета към Община Бургас.

Осиновяването на куче трябва да бъде добре обмислено, отговорно и мотивирано решение. Организаторите се обръщат към хората, които вече са го взели - „Посетете посоченото място и изберете своя домашен любимец!"

Кучетата от Приюта са социализирани, дружелюбни, всеотдайни и са готови да ви приемат като свои стопани. Нека заедно се опитаме да им намерим дом, за да не се скитат по улиците без грижа и подслон!", призовават още организаторите.

През месец април всеки гражданин, осиновил куче от Приюта, ще получи ваучер за едногодишна поливалентна ваксина и 10 броя таблетки за вътрешно обезпаразитяване.