Недоволните от кабинета на Пламен Орешарски се събраха за 119-и път в „триъгълника на властта" между Министерския съвет, президентството и бившия партиен дом.  Демонстрантите блокираха движението по булевардите „Цар Освободител" и „Александър Дондуков".

По данни на МВР, към 19.30 ч. протестиращите са били около 500.

Хората отново носеха саморъчно направени плакати, част от които гласят „Партийната държава ни отвращава", „Да почакаме мафията да се пребори с мафията",„Да изчистим страната от заболяването на атаКИСТА. Незабавно, оперативно.", „Оставка".

Преди началото на протеста тази вечер част от демонстрантите се събраха пред задния вход на хотел „Шератон", откъдето министър-председателят  Пламен Орешарски излезе след срещата с   представители на гръцкия бизнес у нас. Кордон от полицаи обаче отцепи пространството, по която премина автомобилът на премиера, и не допусна протестиращите до колата.

Около 20 ч. множеството се отправи на традиционното си шествие до парламента. Хората спряха пред италианското посолство, за да почетат 200-годишнината от рождението на Джузепе Верди.  Много от участниците в шествието носеха снимка на знаменития оперен композитор с надпис „Viva Verdi! Viva Italia!".

Пред парламента се породи напрежение, след като някои от демонстрантите се опитаха да махнат металните ограждения около сградата.
Полицията обаче не допусна това да стане.

Тази вечер един от участниците в протеста е задържан от полицията заради нарушаване на обществения ред. Няма данни за други инциденти.
Припомняме, снощи задържаните бяха шестима.

Полицейското присъствие и тази вечер беше засилено. Край парламента беше разположена и жандармерия.