Работниците в "Кремиковци" отново излязоха на протест. Те се събраха пред централната сграда на комбината.

Те продължават да настояват за изплащане на пълните заплати и на парите за храна.

Освен това работниците искат и 25% увеличениена възнагражденията. От днес трябва да започнат преговори между синдикатите и директора на Дирекция "Човешки ресурси" Мита Джа за това.

Васил Яначков от КНСБ съобщи, че почти всички работници в комбината вече са получили възнагражденията си за месец декември. Очаква се днес да бъдат изплатени заплатите и на останалите работници.

Ако днес не бъдат изплатени и парите за храна за ноември и декември, утре отново ще се проведе протест.

Кремиковци" е една голяма пирамида с двама фараони, заяви депутатът от партията Ред, законност и справедливост Яне Янев, в студиото на БТВ.
По думите му източването на предприятието няма аналог в страната и до този момент е трябвало да има арести, каза още Янев. Той каза и че разполага с доказателства.

След като миналата седмица всеки ден се провеждаха протести пред комбината и в центъра на града, започнаха разговори за бъдещето на комбината. Собственикът Прамод Митал пристигна в София за спешни разговори с премиера Сергей Станишев. От друга страна украинският бизнесмен Жеваго потвърди, че има сериозни интереси към закупуван на предприятието. 
 
В медиите, както и от страна Министерство на икономиката, предприятието в лицето на Александър Томов имаше различни информации. Първоначално ставаше въпрос за продажба на „Кремиковци", в последствие се разбра, че Прамод Митал говори за инвеститори.
След като два пъти бе обявявано, че резултат ще има до часове, Александър Томов заяви, че това ще стане до месец.

Междувременно стана ясно, че е назначен нов изпълнителен директор на комбината. Той идва от металургичния комбинат на Прамод Митал в Босна.