Британският премиер Гордън Браун не успя да нанесе удар по съперниците си в надпреварата за парламентарните избори въпреки критиките си, че икономическите програми на Дейвид Камерън и Ник Клег не могат да се справят с икономическото възстановяване на Великобритания, отбелязва „Гардиън".

Лейбъристката партия се оказва в затруднено положение преди насрочените за 6 май парламентарни избори.

Вторият дебат между тримата претенденти се състоя в "Арнолфини Гелъри" в Бристъл и беше предавана пряко по телевизия „Скай нюз". Сред обсъжданите теми по време на дебата бяха войните в Ирак и Афганистан и участието на Великобритания във военните операции в тези размирни държави под командването на САЩ и НАТО.

Три проучвания изведоха Камерън на първо с 41% одобрение, Ник Клег на второ с 38% и Браун на трето място с 25%, съобщава АП.

Да спечели общественото одобрение не му помогна и агресивния тон, с който нападна консерваторите и либерал-демократите. Премиерът на няколко пъти предупреди, че готвените от тях ограничения ще са пагубни за все още крехкото възстановяване на икономиката, пише в. „Таймс".

Според анализатори либерал-демократите набират популярност сред избирателите на Острова именно благодарение на харизматичната фигура на лидера си.

В същото време Гордън Браун е поставен под кръстосан огън заради изпусната си реплика към напориста симпатизантка, определена от него като фанатичка. Спасяването на имиджа не помогна дори и посещението на дома на пенсионерката.

Всички проучвания сочат, че неговите лейбъристи ще загубят предстоящите парламентарни избори на 6 май.