Над 6000 членове и симпатизанти на левицата се събраха в местността Копривките край Пловдив на Традиционния деветосептемврийски събор,  организиран от  градските и областни структури на БСП, БАС и Сдружение „Памет и бъдеще".

„Тук сме да почетем паметта на народните синове и дъщери, загинали в битката за по-добър живот, за повече справедливост и солидарност", заяви лидерът на левицата Михаил Миков.

БСП е категорично против дясното управление, което не държи сметка за бедните, болните и социално онеправданите, заяви соцлидерът и остро разкритикува правителството, което разделя децата на бедни богати, а пациентите и техните заболявания - на социално значими и социално незначими.

„Ние сме заедно тук - социалисти, социалдемократи и комунисти, защото смятаме, че властта трябва да се грижи за хората", акцентира лидерът на БСП и благодари на кандидатите за кметове, представени от Георги Гергов - кандидат на БСП за Пловдив, за отговорността да водят тази битка.

Миков обаче ги предупреди, че борбата ще е тежка и те няма да бъдат пощадени. „Бъдете силни и не обещавайте невъзможни нещата, хората не забравят лъжите", посъветва бъдещите кметове Михаил Миков.