Симеон Дянков остава финансов министър, обяви самият той след заседанието на МС.
Това е така, тъй като на практика парламентът не гласува промените в кабината и оставката на Дянков не е приета.

При това положение продължавам да работя с Бойко Борисов и другите министерства. Ще остана финансов министър, докато правителството работи, категоричен бе вицепремиерът.

Той заяви, че няма да позволи комунистите да съсипят държавата. Премиерът Борисов показа, че е истински лидер на една демократична държава. Аз подкрепям премиера и ще го подкрепям в следващите седмици, месеци, за да може ГЕРБ пак да получи мандат и да довърши всичко, което сме започнали, заяви той.

Дянков призова народа, когато гласува да види какво са направили ГЕРБ през тези най-тежки години в Европа от поне 80 години назад. Той даде за пример не само магистралите, но и археологията, музеите, детските градини и болниците

Убеден съм, че народът ще се успокои, ще помисли и в крайна сметка ГЕРБ ще получи пълно мнозинство в следващия парламент, изтъкна той.

Всичко това е направено благодарение на Борисов и този кабинет, припомни Дянков. Той отправи критики към предишните правителства, като подчерта, че те не са направили нищо.

Убеден съм, че народът ще се успокои, ще помисли и в крайна сметка ГЕРБ ще получи пълно мнозинство в следващия парламент, изтъкна той.

На днешното заседание на Министерски съвет са взети няколко решения.

Първото е, че от 1 март се въвежда т. нар. златен стандарт в НАП, другото решение е, че НДК се прехвърля на Министерството на културата. Ще продължим през следващите дни да работим както досега. Поне това предстои за мен и моето министерство, увери Дянков.

Той допълни, че не се чувства обиден от коментара на премиера, че не е свършил много работа. С Бойко Борисов освен че работим заедно, сме и добри приятели, изтъкна финансист номер едно.

Все пак Дянков призна, че двамата са имали тежки разговори и имат някои различия по някои теми, основно по въпроса зърнопроизводителите. Главната ни цел и визия обаче е една и съща. Не се чувствам обиден. Като финансов министър мисля, че съм успял, подчерта той, изтъквайки, че малко хора са успели в такава тежка ситуация да се справят.

Горд съм с това, което съм постигнал, продължи той. Дянков обаче призна, че като вицепремиер е може да направи някои неща по-добре и даде за пример електронното правителство и Фонд „Научни изследвания".

"Нека народът да реши като види какво е направено през последните три години и половина при тежка икономическа ситуация  и какво са направили предишните в най-добрите икономически времена в Европа", повтори Дянков.

Той няма никакви притеснения за фискалния. По думите му той е на по-високо ниво, отколкото е бил по същото време миналата година: „Миналата година завършихме с третия или втория най-нисък дефицит в рамките на ЕС и с над 7 милиарда лева във фискалния резерв.  Тази година вървим по-добре от миналата година, но януари и февруари винаги са тежки месеци, защото се изплащат много пари към социалните фондове, изплатихме целия заем на НДСВ."

„Държавата е една от най-стабилните в целия ЕС. Показват го всички данни, излизащи от ЕС и от МВФ. Втори сме по най-нисък дълг, втори или трети сме по най-нисък дефицит, във фискалния резерв има повече пари отколкото през миналата година и от тук нататък само ще се увеличат", каза още финансовият министър.