Шествие с чудотворната икона „Покров Богородичен" пътува по главен път Е-79, съобщава БиТиВи. Тя съхранява в Мелник, но днес ще стигне до църквата в Симитли. Шествието отправя молитви за по-малко жертви при катастрофи.

След литургия в църквата в Кресна иконата се е отправила към най-рисковия участък на пътя Благоевград-Кулата, а именно Кресненското дефиле. Пътят за Гърция взима много жертви, тъй като липсва видимост, а се кара с много бърза скорост. Безпрепятствено се движат и каруци.

Припомняме, преди дни каруца предизвика две последователни катастрофи. При едната след челен сблъсък загинаха двама души. Оказва се, че конят е бил подкаран от 12-годишно момче и приятелите му.

Движението на каруци по главните пътища е забранено. Въпреки това те са редовни участници в движението. За тях не се изисква шофьорска книжка и заради това могат да се управляват от теза. Те пък не подлежат на наказателна отговорност. До 50 лева е глобата за възрастен, ако полицаи спрат на главен път каруца.

В храма в Симитли иконата ще остане за поклонение до 6 октомври. Дотогава всеки ще може да я види и да се помоли за безпрепятствено пътуване.