Бившият регионален министър в кабинета "Орешарски" Десислава Терзиева е ядосана на наследничката си Екатерина Захариева заради твърденията, че няма пари за зимно почистване.

"Всичко е въпрос на целесъобразно разходване на бюджета", смята Терзиева.

Според нея се отделят пари за не особено успешни за момента проекти, като за пример тя посочи метрото в столицата и спортната зала в Пловдив. Терзиева призна, че те са важни обекти, но не са от най-належащите. "Това са предизборни действия от страна на правителството", притеснена е бившата регионална министърка.

Екатерина Захариева да не се оплаква, че липсвали пари за зимно почистване, а да си оправи бюджета, съветва още тя. "Да не плаче, че нямат пари, като раздават пари на парче", недоволна е още Терезиева, според която действително може да няма достатъчно средства в МРР, но не заради грешно планиран бюджет, а заради грешно изразходване. По нейно време също нямало пари за всички нужди на ведомството, но се справяли със свиване на разходи.

Терзиева посъветва Министерския съвет да не гласува всяка седмица пари за герберски общини, а да заделя пари за по-приоритетни разходи.

Тя се обяви и срещу подготвяната от служебното правителство актуализация на бюджета, особено в планирания 4-процентен дефицит. "Със заеми не може да се живее. Трябва и икономическо развитие", категорична е ексминистърката на регионалното развитие.

Терзиева се включи в протеста на БСП срещу скока на цената на тока.

"Това е абсурдно повишаване на цената на тока точно в момента", смята тя и допълва, че увеличението сега се прави с цел следващото правителство, очевидно оглавявано по думите й от Бойко Борисов, да няма проблеми и да не кажат хората, че ГЕРБ са увеличили цената на тока.

Терзиева се оплака и от масовата чистка в регионалното ведомство, където според нея се назначавали хора на Лиляна Павлова. Тя припомни смяната в ръководството на АПИ когато Стефан Чайков бе заменен от Лазар Лазаров. Промени имало в кадастъра, във ВиК дружествата и в други структури, подчинени на МРР.

Според Десислава Терзиева в момента се преназначавали хора на ГЕРБ, за да не излезе, че следващото управление на Борисов прави чистка в администрацията.