Млада ромка нападна санитарка в пазарджишката болница. Инцидентът е станал преди дни, съобщава "Дарик", цитирайки директорът на Областната многопрофилна болница д-р Васил Вълчев.

37-годишната санитарка Иванка Пенова е била нападната от майка на две деца, които били настанени във Второ детско отделение.

По време на дежурството майката била в отделението, където придружавала двете си деца, едното от които е с детска церебрална парализа. Ромката настоявала да излезе от детското отделение в следобедните часове, въпреки абсолютната забрана за това, и поискала от санитарката да отключи врата. Въпреки че Иванка Пенова й обяснила, че това не е редно, отворила вратата. След това ромката попречила на санитарката да влезе отново в отделението и да заключи външната врата.

Според разказа на санитарката, посягайки към ключовете на вратата, неволно изляла част от кафето, което носела, върху майката. Тогава агресията на ромката се отключила и последвал конфликт, като цялото кафе било плиснато върху дрехите на медицинската служителка. Майката се нахвърлила върху санитарката, започнала да дере лицето й и да я скубе.

Двете били разтървани от други жени, които били в отделението при децата си. На място са извикани полицаи, които са снели обяснение от санитарката. Същата е освидетелствана от съдебен лекар.

Иванка Пенова е категорична, че ще търси правата си в съда. По думите на директора д-р Вълчев, болницата ще помогне финансово на служителката, която е със 17-годишен стаж в болничното заведение.