Прокуратурата бърза с разследването срещу мен, защото изборите са след два месеца и шансовете ми за победа трябва да бъдат намалени. Това заподозря кметът на Карлово Емил Кабаиванов в интервю за Нова телевизия, минути преди да влезе на разпит в Окръжна прокуратура - Пловдив.

Припомняме, че в края на миналата седмица градоначалникът на Карлово се обяви за жертва на полицейска и прокурорска репресия и дори прогнозира, че веднага след разпита ще бъде арестуван, а след това и отстранен от кметския стол. От държавното обвинение пък обявиха Кабаиванов за издирване с мотива, че искат да му повдигнат обвинение за безстопанственост, която е причинила финансови щети за около 23 хиляди лева. Според прокуратурата кметът на Карлово е наел трима експерти, които да работят по водния цикъл на Карлово, но те нито веднъж не са посетили обекта.

„Всичко започна в началото на юни, когато до средата на месеца бяха арестувани, разпитвани, посред нощ, без адвокати, служители на администрацията. Още тогава им е казано: „Кажете, че кметът ви нареди да направите това, а ние ще го отстраним и той вече няма да е кмет". Тогава са разпитвани над десет души.

"След този натиск имаше затишие. В началото на юли обаче наблюдаващият прокурор по случая е командирован в София и е назначен нов наблюдаващ прокурор. След това без да бъда викан и питан по случая съм привлечен като обвиняем. Наложи ми се да постъпя в болница, там два пъти ми се изпращат призовки. Когато бях в домашно лечение, получавах призовки през три дни да се явявам. Това е необяснимо, когато човек има здравословни проблеми", разказа историята си и днес кметът Кабаиванов.

Той обърна внимание и на това, че по конкретния проект за водния цикъл на града си е имало назначен екип за управление, с определен бюджет, с него са работили 10-11 души, които са си свършили работата.

„Проектът е проверяван, не е установено нарушение и аз знам, че такова няма", отсече Емил Кабаиванов.

Градоначалникът на Карлово се обяви за жертва и заради това, че не може да разбере защо толкова се бърза с едно разследване, което е във фаза на досъдебно производство. „Конкретните поръчители ще излязат рано или късно", загатна кметът, но отсече, че няма как сега да назове конкретни имена или политически партии, защото не разполага с факти и документи.

„В България обаче знаем, че действията на ДАНС обикновено се ръководят от хора извън ДАНС", изтъкна още Кабаиванов.

Карловци са достатъчно умни хора и ще преценят кой е крив и кой е прав. Те ме познават и ще гласуват по съвест на изборите", заключи минути преди разпита си обявилият се за полицейска и прокурорска жертва кмет на Карлово.