Гараж за репатрирани каруци планират да създадат Столична община и МВР.

Това обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Днес той се срещна с кмета на София Йорданка Фандъкова и с директора на СДВР Валери Йорданов, за да обсъдят проблемите на столицата и възможностите за тяхното разрешаване.

Също така Центърът за видеонаблюдение на МВР и този на СО ще бъдат свързани с цел отпушване на тапи по столичните булеварди.
Ще се създаде и необходимата организация за превъзпитание на столичани за да не шофират в бус лентите.

„Сериозен проблем са и ромите и децата, които тормозят паркиращите. Ще се вземат и мерки децата на улицата да се извадят от тази среда и да бъдат социализирани", каза вътрешният министър Цветанов.

Също така данъчната администрация на Столична община и администрацията за събиране на глобите от КАТ ще бъдат свързани с цел по-добра събираемост от нарушителите на пътното платно.

Няма как да се грижим за конете на каруците, тъй като това струва финансов ресурс, обясни още вътрешният министър.
Ще бъдат отнемани каруците от техните собственици, ако нарушават правилата за движение.

Столична община трябва да определи мястото, където да се съхраняват каруците, обясни Цветан Цветанов.
Паяците имат възможност да ги транспортират до определени места, допълни още той.

Вътрешният министър призова всички граждани да променим манталитета си и да не паркираме на непозволени места.

Основна тема на днешните разговори е облекчаване на трафика, каза и столичният градоначалник Йорданка Фандъкова.

Обсъдени са и проблемите с пиратките по празниците. В тази връзка тя отправи послание към гражданите: „Да бъдем достатъчно отговорни и да пазим нашия, и живота на другите".

„И в момента се извършват проверки на местата, където се продават пиротехнически средства", уточни Валери Йорданов, директор на СДВР.
Това което се договорихме, ще го изпълним, поясни той. СДВР, по думите му, предприема всички мерки за осигуряване на реда в новогодишната нощ.

От 12 часа днес е засилено полицейското присъствие по конфликтните пътни артерии в София заради очакваното по-засилено движение от столицата към провинцията. Създадена е необходимата организация, уточни той.