28-годишната Силвия Зубева стана една от най-популярните учителки, след като за два дни нейна снимка във фейсбук обиколила света. Само за две денонощия тя е събрала над 313 000 харесвания и хиляди коментари. Нейна снимка, заедно с първокласниците от първия учебен ден е публикувана в популярен сайт за шеги.

Пред „Нова телевизия" младата учителка от столичното 119-то училище споделя, че от много малка иска да се занимава с тази професия и дори като малка си е играела на учителка. Тъй като мобилният й телефон изтекъл в интернет пространството, тя е подложена на тормоз от всякакви хора. Получила среднощни обаждания с неприлични предложения и коментари. „Ти ли си секси учителката по медиите днес", бил често задаван въпрос. Сред неприличните предложения имало и такива за по-добре платена работа.

Самата Силвия Зубева не смята, че е била облечена провокативно на 15 септември, а напротив - по-много семпъл начин. Тя се определя като строга, но умерено. Споделя, че не се чувства добре от създалата се ситуация, защото акцентът на образованието е преместен другаде. Младата жена иска да бъде оценявана по качествата, които притежава, а не по външния й вид. „Не е грешно да си красив, а напротив - дори е хубаво", убедена е тя.

На въпрос какво означава, че е успяла да върне бащите в първи клас, учителката отговори, че вероятно те ще посещават родителските срещи. Според нея по-притеснителните й колежки в подобна ситуация биха изпаднали в депресия, защото се навлиза в личното пространство, а и доста от коментарите са пошли. По-възрастните й колежки я подкрепят, макар че им е неприятно, че училището им е въвлечено в подобна ситуация.