Миналият път не спахте заради мене един месец, но сега като изляза няма да спите седем.
Такава заплаха е отправил Юлиан Ковачки при задържането му снощи в столичния квартал Младост.
Припомняме, обвиненият за масовите палежи на коли в квартала бе повторно арестуван.

По време на пресконференция в 7-мо РУП бяха дадени подробности около задържането на Ковачки. Стана ясно, че първоначалната цел не е била той да бъде арестуван, а да бъде изведен от заведението, в което е буйствал.
В 2.10 часа е подаден сигнал на 112, че пиян мъж буйства и създава проблеми в бар „Грил" в близост до 81-мо училище.
Пристигналият на място патрул установил, че въпросното лице е много пияно и настоява да му бъде сервиран още алкохол. От персонала на заведението обаче му отказали и настоявали той да си тръгне. Друга причина да го помолят да напусне е било това, че Юлиан започнал да повръща.
На тези молби той отговорил, че ще си тръгне, ако полицията го изведе, освен това заплашвал, че ако не му сипят алкохол отвън го чакат специални служби, които ще влязат и ще ги мачкат.

В самото заведение Юлиан не е чупил.
Повод той да бъде отведен в 7-мо РУП са били заплахите, че ще запали и взриви заведението. В момента на задържането полицаите не са знаели самоличността му.

Когато го завели в полицейското управление Ковачки започнал да буйствал - не само в коридора, но и в килията, наричал униформените боклуци и ги псувал. На пресконференция бяха показани и кадри от охранителната камера в килията. На тях ясно се вижда как Юлиан пада в близост до тоалетната чиния в килията.

Малко след това полицаите идват и го вдигат на леглото, следва няколко минутна борба, за да му бъдат поставени белезници на ръцете и краката. По време на престоя му в килията, където е отведен малко след 4.00 часа, се налага на няколко пъти дежурният полицай и още няколко охранители да влизат да го успокояват.

Преди да бъде завързан с белезници, Юлиан Ковачки е успял да счупи капака на тоалетната чиния. Опитал се да удари и дежурния полицай.

Юлиан на няколко пъти е измъквал ръцете си от белезниците, което наложило и многократните посещения от полицаите. Стигнало се дотам, че след като му сложили белезниците той сам ги стягал и се оплаквал, че са му прекалено стегнати.

След проведена днес беседа Юлиан Ковачки е казал, че няма да дава обяснения за действията си в заведението, а поведението си в клетката обяснил с това, че е изнервен. Отказал обаче да посочи каква е причината за това.