За ГЕРБ комисията „Бисеров-Петното" и особено днешното заседание е обида към тези стотици хиляди граждани, излезли през лятото на протест срещу правителството.

Опозицията направи специално изявление по повод на днешното заседание, от което по думите на приближени на Петното стана ясно, че ГЕРБ плащали протестите.

Анкетната комисия, която ние поискахме преди около два месеца беше на тема Христо Бисеров и внезапното му оттегляне от всички заемани партийни и държавни постове.
Това заяви Веселин Вучков пред партийната централа, който е сред герберите, бивши членове на комисията, които се оттеглиха заради подмяната на дневния й ред.

Едва сега, в края на работата на тази комисия ние разбираме, че целта на пришиването на случая Бисер Миланов е била пълна подмяна на предмета на дейност на тази комисия, подчерта той.

Тя се превръща особено в заключителния си етап в комисия, която има за цел да изгради бронирана ограда около случая „Христо Бисеров", смята Вучков. Тази комисия, по думите му, се превръща в мегафон за излъчване на слухове и непотвърдени информации.

Нито един призован от комисията за случая „Христо Бисеров" не се яви, а фактите около внезапната оставка на г-н Бисеров останаха абсолютно неизяснени, посочи депутатът.

Разпитаните днес в комисията съратници на Бисер Миланов-Петното, по думите му, са лица с процесуални качества.

Лансираното днес, че миналогодишните протести от лятото са били платени от опозицията според ГЕРБ, е неоснователно. Това е една категорична обида срещу стотиците хиляди граждани, които заляха улиците и площадите на страната на историческата дата 14 юни миналата година, заяви още Веселин Вучков.

Това е опит за дискредитация на този спонтанен граждански протест, който завладя страната миналата година, допълни той, без обаче да опровергае категорично заявеното днес пред комисията от тримата авери на Петното.