Служители на ГДБОП и на полицията в Кюстендил нанесоха сериозен „удар" на наркопазара в Дупница. Задържана е група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества на територията на града.

Групата е наблюдавана активно повече от половин година. В процеса на работата по нея са събрани доказателства за извършваната престъпна дейност по разпространение на хероин, поясниха от полицията в Кюстендил.

При операцията е извършено претърсване в дома П.Х. (37 г.) от Дупница, който е лидер на групата и главен организатор на престъпната дейност. В дома му са открити 5,9 грама хероин.

При претърсването, П.Х. е оказал съпротива и е направил опит за осуетяване на претърсването, което наложило използване на физическа сила и на помощни средства, уточниха от полицията.

Лидерът на групата и разпространители на наркотични вещества - В.П. (40 г.), и К.В. (23 г.), също от Дупница, са задържани за 24 часа в полицейското управление в града. За 24 часа са задържани още двама души, съпричастни към дейността на групата, посочиха от полицията.

Водачът на групата, известен на криминалните служби, е изявен като основен разпространител на наркотични вещества на територията на Дупница. Предстои да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".