В коментар за проверката на доходите и имотите на родителите на съпругата му, министър Цветанов заяви, че и двамата имат продължителен трудов стаж, а тъстът му е продължил да работи и след пенсионирането си.

За цял живот работа те са придобили един-единствен недвижим имот след 1964-а година - апартамент от 62 квадрата, подчерта той пред БНР. Цветанов добави, че този апартамент е бил прехвърлен на голямата му дъщеря.

Вицепремиерът каза още, че очаква всички оставащи неясноти около приходите на родителите на съпругата му да бъдат изчистени при предстоящата допълнителна проверка.

Цветанов призова тази прозрачност на доходите и имотите, която той е позволил по отношение на своето семейство, да стане практика и да се приложи за всички политици на прехода.

Много лесно беше, ако искахме да перем пари, както някои лансират в публичното пространство, коментира още той и призова -  върнете се на политиците, които в последните години ги наблюдавахме.

След като станаха известни и с възможности, техните близки станах известни консултанти чрез които минаваха поръчки на държавата. Това нещо аз промених ли го? Промених го, изтъкна още Цветанов пред БНТ.